Na Epilogu sice letos startovalo poněkud méně vozů, než bylo zvykem v minulosti, ale kvalita nechyběla. Mezi speciály Ferrari 458 GT3 , Pagani Zonda GR, Lamborgini Galardo GT3, Mercedes AMG SL GT3, BMW M3, Ginetta G50 a dalšími se vůbec neztratil mnohem slabší Lotus Exige GT brněnského týmu KT motorsport. Naopak doslova zazářil, když se dokázal po šesti hodinách probojovat dokonce na absolutní „bednu“.

Tradiční šestihodinový závod Epilog se tentokrát konal ve zcela nové podobě. Zatímco doposud se poslední závod sezóny na brněnském Masarykově okruhu konal vždy v sobotu a na trati byl v neděli již klid, tentokrát byla i neděle pěkně rušná. Šestihodinovka totiž byla doplněna o závod ME cestovních vozů ( ETCC) a také o velmi rychlé formule – Auto GP – i další závody. ETCC Epilog pak podle pořadatelů navštívilo za tři dny přes 16 000 diváků.

Hned na začátku vytrvalostního závodu došlo v první zatáčce po startu ke kolizi, do které se připletly tři vozy. Lotus KT motosport se ale karambolu vyhnul a postupně stoupal pořadím výše a výše. Jeho posádku tvořila trojice Marek Fried, Petr Mandelík a Tomáš Kusý, který závod „rozjížděl“. Za zmínku jistě stojí i fakt, že se jednalo o vůz, který při nedávné VC Slovenska z větší poloviny shořel, ale tým pak perfektně zapracoval a vůz během pár dní postavil prakticky znovu.

Druhé střídání

Skvělý bronz v absolutním pořadí

Marka Frieda za volantem Lotusu, který na trať tentokrát vyrazil v novém zbarvení, čekalo závodění za světla a na závěr navíc i za tmy. V závěrečné večerní části pak dokonce zajel svůj nejlepší čas. „Na tmu se těším vzdycky, za tmy se mi to libí. Brno znám jako domácí okruh velmi dobře a ve tmě se mi jelo výborně. To se mi poslední dobou stává, že ve tmě jezdím nejrychleji. Ve tmě mne to baví, je to něco jiného a je to zajímavý.

Já jsem naposledy vědel, že jsme čtvrtí. Že jsme třetí, to jsem se dozvěděl až když jsem dojel do cíle, protože signalizace ve tmě byla špatná. Jsem velice spokojen a bylo to super,“ radoval se v cíli Marek a pokračoval : „Už na Podzimní ceně se ukázalo, že kluci odvedli vynikající práci a teď se to jenom potvrdilo, že to auto odjelo šest hodin naprosto bez problémů a dokázali jsme být třetí absolutně.“

„Je to velká náplast na letošní sezónu, zvláště po ohnivém intermezzu na Slovensku. Třetí místo je super. Auto dostalo nový polep, nový design – zřejmě rychlý….“ radoval se také Tomáš Kusý.

„Nejsilnějším zážitkem pro mne bylo, jak téměř celé poslední kolo závodu strávil tým zavěšen v ramenou v prostoru před boxem v očekávání šachovnicového praporu. Následné oslavy nebraly konce,“ doplnil rovněž spokojený Petr Mandelík.

„To je úděl vytrvalostních závodů vždycky – poruchy, závady, havárky. Závody se jedou až do konce a ne v první zatáčce – tady spousta lidí prohrála právě proto, že závodila v první zatáčce…“ podotkl dále Tomáš Kusý.

Rychlejší, než posádka zeleného dvoulitru, byly při Epilogu jen posádky Ferrari 458 GT3 a Mercedesu AMG SL GT3. Absolutní vítězové pak ujeli celkem 172 kol a to průměrem přes 154 km/hod. Lotus brněnského týmu jezdil průměrem téměř 140 km/hod.

V nadcházející zimní pauze pak bude tým pro nadcházející sezónu 2014 připravovat i dva zcela nové závodní speciály – Lotus Evora se čtyřlitrovým osmiválcem a Lotus Exige s třiapůllitrovým šestiválcem.

Saleen S7-R GT1 až příště

V plánech týmu byl navíc také start s vozem Saleen S7-R GT1, jenž se ale nakonec kvůli zdravotním problémům hned několika jezdců ve vlastním závodu neobjevil. Odjel jenom volné tréninky a pak odjel zpět do garáží. Tento americký unikát se sedmilitrovým motorem V8, patřící Petru Levíčkovi, by se měl na trati v akci objevit v nadcházející sezóně 2014. Fandové okruhových závodů se mohou těšit.

Třetí střídání

Bilance týmu pro rok 2013

Marek Fried – mistr ČR sprint, 3.místo FIA CEZ sprint, 2.místo ESET Cup sprint

Petr Mandelík – mistr FIA CEZ Endurance, 2.místo FIA CEZ sprint, 2.místo MMČR, 1.místo ESET Cup sprint

Petr Levíček – mistr FIA CEZ Endurance

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *